Friday, May 7, 2010

Intalniri de ordinul IV

La cateva franturi de secunda dupa big-bang, chiar inainte de separarea fortelor si constantelor universale, a fost data o lege imuabila: doi angajati din birouri diferite, care nu au prea multe in comun, nu trebuie sa se intalneasca pe coridorul companiei de mai mult de trei ori in aceeasi zi.

Prima intalnire accidentala se rezolva usor. Este bine aprofundata in manualele de specialitate. Oricand poti folosi enervanta intrebare "ce faci?", te poti interesa despre weekendul tocmai incheiat, ultimul film vizionat, felul in care cad blugii proaspat achizitionati pe posteriorul posesorului sau poti discuta exhaustiv despre sacru si profan ca o introducere generala in studiul fenomenologic si istoric al faptelor religioase la Mircea Eliade. Poti sa faci toate astea si gata. Ai scapat.

A doua oara, devine mai dificil. Norii complexitatii se abat asupra situatiei. Esti pe un teren relativ sigur daca incerci o remarca despre vreme. Pana la urma, vremea exista doar pentru a ne scoate din casa si din incurcaturile sociale.

A treia oara n-ai altceva de facut decat sa treci rapid pe langa el cu un zambet cam tamp. E unica si ultima solutie.

Dar atat. A patra oara NU se mai poate. Se intra intr-o imposibilitate conceptuala si mecanismul cognitiv se gripeaza. Nu exista studii comportamentale care sa ne spuna ce se intampla dupa acest punct critic. Institutele britanice de cercetare raman mute in fata abisului creat.

Deci, nu starniti universul! E posibil ca astrele sa nu ne mai vorbeasca, planetele sa nu se mai alinieze si adio integrare in absolut.
Va implor! Nu mai iesiti pe culoar!

4 comments:

  1. Teoria se aplica in toate cazurile, indiferent de personaj? Te-ai gandit ca poate pentru anumite persoane ai o atractie sau ele pentru tine si din acest motiv esti nevoit sa treci prin experienta asta traumatizanta?

    ReplyDelete
  2. Daca vorbesti de atractia dintre noi, ti-am mai spus: fii mai discreta! Iar ne dai de gol. ;)

    Situatia se poate repeta si pe scara blocului cand te intalnesti cu acelasi vecin de 4 ori intr-o zi. El sta la 8, eu la parter, nu prea avem multe in comun dar totusi trebuie sa inventez mereu ceva de spus ca sa nu fie intalnirea penibila.

    ReplyDelete
  3. Neuronule, nu empatizez cu tine la faza asta, nu am aceasta dilemo-problema. Eu pot inventa la infinit subiecte de conversatie iar daca interlocutorul e in afara oricarui subiect propus de mine pot sa vorbesc singura pana pleaca. =))

    Plus ca am un zambet irezistibil care poate oricand tine loc de discutie.
    Asadar, luni ne intalnim pe hol la 8 am, 11 am, 14 pm si 18 pm ca sa-ti arat cum se face! =))

    ReplyDelete
  4. In primul rand toti care intra pe acest blog trebuie sa empatizeze cu mine la orice faza.
    In al doilea rand, primul rand se aplica si celor care nu intra pe acest blog.
    In al treilea rand, sa crezi tu ca eu stau luni la serviciu de la 8 la 18.
    ;)

    Daca citeste vreun sef, voiam sa spun ca ajung la 7 si stau pana la 19.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.