Friday, July 9, 2010

Campionatul mondial de shopping

Strada e pustie. Toate femeile sunt deja inauntru in fata televizorului. Doar un exemplar feminin intarziat alearga grabit dupa apa plata si doua lamai cu care intra ca o furtuna in casa.

Se asaza relaxata pe un taburet ingust, cu picioarele la 90 de grade fata de trunchi ca sa nu se sifoneze, isi intinde cu grija minutioasa cutele formate pe fusta, cu atentie la firul care ameninta sa porneasca in sus pe dunga de la strampi. Scoate o mica oglinda din poseta, isi improspateaza rujul si fardul, rasuceste pe degetul inmuiat in saliva o suvita de par rebel, nealiniata cu celelalte, trage de bluza ca sa nu para grasa, isi impinge in sus sutienul pentru mai mult volum si deschide televizorul la transmisiunea in direct a finalei campionatului mondial de shopping. Cel putin asta e intentia.

Telecomanda este in cealalta parte a camerei. Se ridica frustrata, apuca telecomanda si repeta metodic procesul anterior, adaugand si o aplicare de rimel. Isi da seama ca a uitat usa deschisa dupa intrarea uraganica in casa. Se ridica iar nervoasa si cu pasi mici acompaniati de sunete ascutite de tocuri pe gresie ajunge la usa pe care in sfarsit, din doua incercari, o si inchide. Din nou ajunge bosumflata la taburetul ingust, de data aceasta si cu telecomanda langa ea. Se asaza dupa acelasi proces executat cu incapatanare si precizie religioasa. Apasa victorioasa pe un buton si ... nu se intampla nimic. Dupa incercari repetate, nimereste butonul potrivit si in sfarsit televizorul se deschide pe canalul doi. Ca sa ajunga la primul, cel pe care se transmite finala, trece prin toate canalele, pana la 100.

Meciul este deja in prelungiri. Asta o enerveaza groaznic insa uita repede si intra in atmosfera incendiara. Cea care pana acum fusese trompeta meciului isi revine spectaculos aclamata pe margine de vuvuzele. Se ridica de pe jos, intra in terenul advers tragand dupa ea doua valize pline cu haine la oferta achizionate in timpul partidei. Rivalele au o intrare neregulamentara si pun piedica geamantanului care se varsa dupa o rasucire spectaculoasa prin aer. Arbitrul fluiera lovitura libera. Suntem in ultmul minut dupa care magazinul se inchide. Tensiunea atinge cote la care ajungi doar cu pantofi cu toc din ultima colectie primavara-vara.

Adversarele formeaza un zid la distanta regulamentara ce se interpune intre eroina noastra si ultimul produs la reducere, produsul ce ii poate asigura victoria.
Eroina inspira adanc pana la limita de rupere a corsetului, isi ia avant cu pantofii in mana si se arunca cu ochii inchisi in lupta. Muschii sunt incordati la maxim, capetele sunt trase pe spate de maini inclestate in par, dintii strang intepeniti bucati de haine sfasiate, tipete, urlete, palme, unghii infipte in carne.

Cu multa perseverenta, la momentul culminant, eroina noastra depaseste concurentele si ajunge fata in fata cu vanzatoarea. O dribleaza din corp, si suteaza exact in coltul tejghelei, chiar in POS. Si, stimate telespectatoare, goooool, goooooool!
In sfarsit cardul e gol.

18 comments:

  1. O zic eu repede inainte sa o ziceti voi: Stiu, am fost putin misogin dar cred ca pot mai mult de atat. :-p

    ReplyDelete
  2. Putin misogin era sa regreti nostalgic cardul gol, inmanat nevestei intr-un moment de inconstienta neuronala alimentata strategic de ea prin cerinte plasate in prelungirile jocului Uruguay-Ghana. Ce scrii tu aicea e foarte misogin :p

    Io astept replica Arcadiei :D

    ReplyDelete
  3. Sa stii ca eu n-am nicio problema in a-ti inmana cardul gol. ;)
    Daca ti-l dau plin, raman eu in posteriorul gol.

    Acest post a fost inspirat de un comentariu d'ale Arcadiei. Deci ea e de vina.

    ReplyDelete
  4. Ai tratat superficial sumele transferate de la un magazin la altul, flegma ce insoteste fiecare final de sprint si reclama firmei sponsorului care aproape ca ti-ai dori sa fie altcineva. Si sa stii ca ea a apasat in locul in care trebuia sa fie butonul corect, dar e vina ta ca ai pus telecomanda invers ca fie in ton cu canalele. Si ca nu e vina ei pentru ridurile din coltul ochilor care au aparut pentru ca ai facut-o sa planga atunci cand si-a luat vopsea pentru fire albe. Si ca preludiul nu te scapa de prelungiri si lovituri de penalizare.

    Acum ma intreb si eu ... oare ce-a vazut la tine, cand e clar ca semeni atat de mult cu maica-ta ?

    ReplyDelete
  5. Asa este, am tratat superficial unele aspecte. Am presupus ca televizorul era deja bagat in priza ca sa n-o mai ridic pe saraca femeie de pe scaunul unde se tolanise atat de relaxata. Trebuia sa spun si de procedeul "stop pe piept", de faptul ca femeile nu pot juca in echipa si mai ales de schimbul de tricouri de la final.

    Pentru cei care nu stiau, s-a descoperit punctul "G" la femei. Se afla la sfarsitul cuvantului shopping.

    ReplyDelete
  6. mare atentie, jucatori in meciul vietii, indiferent in care tabara va aflati!
    vand produse naturale 100% cu extracte de aloe vera!
    pentru eroina din acest post avem lac de unghii pt firul de strampi care sta sa plece, truse de machiaj, fixativ pt suvita de par cea rebela, produse pt controlul greutatii ca sa poarte linistita bluza preferata si mai presus de toate ii recomand un adevarat tonic al creierului, un supliment alimentar combinatie unicã de patru plante chinezesti Ginkgo biloba, Ganoderma din ciuperci Reishi, fructe de Schisandra si Fo-ti uscat!! asta ar putea-o ajuta sa gaseasca mai repede canalul tv dorit!
    dar sa nu-i uitam pe cei ce din tabara adversa, cei care prefera altfel de meciuri, care pot fi urmarite cu unicul neuron din dotare si care nu ii deranjeaza din starea de lene si ignorare a tot ce-i in jur! pt ei avem un probiotic pt un sistem digestiv sanatos (asta ca sa afle parerea mea despre meciurile lor) dar si o combinatie de goldenchia si ginseng siberian care va reduce semnificativ stresul ca nu cumva spania sa piarda cupa! sa nu uitam de produsele de ingrijire a corpului care ar face posibila viata in jurul lor!

    neuronule, te rog sa nu raspunzi la comentariul meu! ar fi pacat sa strici minunatie de reclama gratuita la care am muncit cu srag!

    ReplyDelete
  7. Bine, nu raspund de data asta. Dar cine a zis ca reclama e gratuita?

    ReplyDelete
  8. nu-i? am zis sa ii du valoare blog-ului tau cu produsele mele! daca imi pun status pe messenger cu blog-ul tau suntem chit? sau vrei sa inscriu si eu un goooooooool in buget?

    ReplyDelete
  9. Tu vrei sa dai valoare blogului meu cu o plasa de ierburi si ciuperci? Nu sunt pregatit pentru o asemenea ascensiune abrupta.

    ReplyDelete
  10. Eu, impreuna cu toate prietenele mele, nu ne simtim vizate de aceasta postare care descrie cu ceva urme de talent modul cum unele semene de-ale noastre neevoluate fac shopping.

    Noi, avand sange albastru, ne-am casatorit cu barbati destepti, care nu putrezesc pe canapea uitandu-se la meciuri de fotbal ca niste inculti. Ei lucreaza, fiind remunerati direct proportional cu inteligenta lor, castigand deci enorm, ceea ce ne permite noua sa facem sopping in conditii de maxima civilizatie si rafinament, pe strada Brompton în Knightsbridge.

    Prietenele stiu de ce!

    ReplyDelete
  11. Chiar daca ne stirbeste din inteligenta si cultura, noi n-avem nicio problema in a recunoaste ca ne plac meciurile de fotbal si ca s-a format o gaura in canapea ce poate fi umpluta doar cu fundul propriu.
    Daca voi v-ati fi uitat la campionatul de shopping, lucrurile ar fi stat cel putin la fel de rau de ambele parti ale sticlei TV-ului.

    Cumparaturi in Knightsbridge? Daca tot mergeti des pe acolo, salutati-le din partea noastra si pe Scufita Rosie sau Alba ca Zapada. :-p

    ReplyDelete
  12. Scufita Rosie va saluta si zice sa mai treceti pe la ea, va duce dorul!
    Alba ca Zapada era plecata la Polul Nord, la sopping.
    :D

    ReplyDelete
  13. E timpul sa iesiti din lumea de basm inapoi in lumea reala in care incepe finala campionatului mondial de fotbal si vin baietii in vizita.

    ReplyDelete
  14. ah, iar lustruiam kalashnikov-ul, cand salva arcadia situatia,:))))


    mai , sunteti de coma! se fac endorfine la greu, pe-aici.

    ma intreb cat o sa va mai suporte glia stramoseasca?

    ReplyDelete
  15. Ma bucur ca ai venit cu kalashnikov-ul sa ma aperi de Arcadia. :-p

    Pe mine vreau sa ma suporte canapeaua, nu glia. :)

    Si cred ca tu esti de coma. Mereu cand vii inarmata mi-e frica sa nu ajung in ea, adica coma.

    ReplyDelete
  16. io ma intrebam cat o sa va mai suporte glia stramoseasca , ptr ca pamantu'patriei muma nu reuseste sa tina pe el oameni cu prea multi neuroni si sinapse prea rapide per mmmmmm de scoarta cerebrala, + simt al umorului hiperdezvoltat. Astia,... aci auzi de ei prin Ro ,aci constati ca si-au suflecat nitel pantalonii si au trecut garla (Atlantic) .

    Si daca asa bag lumea in coma cu arma, gata ma pocaiesc in sac si cenusa . Dezzaarmmaareee!

    auzi domne' sa te legi de sensibila noastra supapa de refulare a tuturor frustrarilor, de evadare din lumea cotidiana, de putinele momente cand ne razbunam de toate cele, atunci cand dam iama in cardul sotului si in urma noastra potopul?
    :)))

    P.S.asta intre noi fie spus , delicioase pamfleturile voastre adica ale arcadiei si ce mai gasim pe-aici ;)

    ReplyDelete
  17. Acum inteleg de ce ma tine glia. Ea are ceva cu oamenii cu prea multi neuroni. Eu d'abia daca am unul si ala cam nul.

    In ce priveste scrierile Arcadiei, subscriu, sunt foarte faine.

    ReplyDelete
  18. adevar grait-ai. unul ai ....la avatar...la ala te-ai referit nu-i asa? ;)
    oricum ii sade bine omului sa fie modest.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.