Monday, September 13, 2010

Let's undo it, Romania!

Poate ati vazut deja, niste simandicosi, vor sa curete ei minunata noastra patrie, fix in data de 25 septembrie. Ete fleosc.

Adica dupa ce noi ne-am chinuit sa plantam strategic, din pepiniera proprie, langa fiecare copac un pet de doi litri, langa fiecare gratar un maldar de cutii de bere, sub fiecare cearsaf de plaja, un ciorchine de strugure si trei samburi de piersica, pe fiecare banca din parc 14 mucuri de tigara si un pachet rupt, langa fiecare loc de joaca resturile a doua pungi de seminte, la fiecare cot de râu componente ruginite din aragazul sau frigiderul nostru vechi, la fiecare iesire din bloc nelipsitele hartii mototolite, dupa ce am dus punga de plastic din varful muntilor pana in fundul marii, deci dupa ce noi am facut timp de generatii toate astea, vin pacalicii astia sa strice tot. Niste nesimtiti dom'le. Fara pic de respect fata de munca noastra. D'aia Romania este unde este.

Atat s-au ambalat curatii astia de parca nu noi am fi regii ambalajelor duse de vanturi si maini harnice in toate locurile verzi. Asta asa, sa le dea o mica tusa de frumusete si semnificatie pe care ingratii astia nu o apreciaza.

Unde ajungem in ritmul asta? Daca dupa actiunea asta o sa-i vina unuia ideea sa faca curat la el in curte? Sau, fereasca-ne zeul gunoaielor, chiar in casa sau masina proprie? Nu putem sa aruncam asa, ca pe un deseu, o bucata semnificativa din zestrea noastra nationala.

Maine poimaine nu mai avem voie sa scuipam in metrou, sa lipim guma sub scaunul de la cinema, sa desenam cu markerul permanent pe spatarul scaunului din autobuz, sa zgariem masini si pereti, sa dam drumul la manele cat poate duce difuzorul, sa injuram in trafic, sa ne usuram pe marginea drumului. Este inadmisibil! Protestez.

De aceea, inainte de marea lor sclifoseala de peste doua saptamani, propun sa aratam ca românul este unit cand e vorba de lucruri marete si sa boicotam actiunea prin ... prin felul nostru natural de a fi. Sa fim români!

Propun ca fiecare metru patrat de tara sa contina macar o conserva sau cutie de suc/bere, sub lozinca "Yes, we can!".

Nu pot ei sa curete cat putem noi sa murdarim. Nu reusesc ei sa arunce in lupta cat putem noi sa aruncam pe jos.

P.S.
Daca, prin absurd, nu v-am convins si totusi ati vrea sa va inscrieti in mafia lor, intrati aici.

Let’s Do It, Romania!

35 comments:

  1. Te anunt ca nu m-ai convins si pe 25 septembrie voi aplica procedeul descris plastic de tine in postul anterior, respectiv cu o mana voi duce grebla si cu alta pe tine de guler la locul faptei. ;)

    ReplyDelete
  2. Daca ma enervez, o sa curat toata tara singur pana pe 25 septembrie. Numa' asa, ca sa te las pe tine doar cu grebla, fara gunoaie, fara guler. :-p

    ReplyDelete
  3. Bre neuronule, si eu am cazut initial in plasa mafiotilor si-am promis curatenie tarii Romanesti, dar mi-a venit mintea la cap si plec din tara doua saptamani. Una inainte si una dupa 25 septembrie, sa fiu sigura ca nu cedez ispitei :P
    Murdari din toate tarile uniti-va!

    ReplyDelete
  4. Daca pleci din tara, te rog sa fii civilizata! Sa aduni toate deseurile in pungi speciale, de gunoi, pe care sa le asezi cu grija in portbagaj.

    Apoi, cand intri in tara, sa le deserti din goana masinii, pe drumurile nationale. ;)

    ReplyDelete
  5. Sa nu uitati sa va luati "gun"-ul cu voi, in caz contrar, toata actiunea asta va fi uitata in 2 zile si in maxim 3, gunoaiele vor fi la locul lor regulamentar :D. Depinde de voi sa faceti ceva de neuitat :D sau ...puteti sa il chemati pe Captain Planet.

    ReplyDelete
  6. Arme, munitii, obuze neexplodate ... nu conteaza, important e sa se uite la fata locului si sa se transforme si ele in deseuri. :)

    Multumesc pentru hint. Si cateva reviste cu Captain Planet ar fi bune de imprastiat prin natura. :-p

    ReplyDelete
  7. stii ce, @neuro, mafiotii care participa, sunt binenteles cei care nu "infrumuseteaza" patria dupa reteta propusa de tine.Deci curata tot cei care nu arunca.
    E faina initiativa , daca am gasi o metoda sa curatim si ariile cerebrale in capul celor ce arunca gunoiul pe unde apuca . Io zic ca acolo in capul alora e dezastru. Si asa ca mafia asta de care zici tu , se cam angajeaza la Coperativa Munca in Zadar.
    Io am un pitic urias pe creier, in legatura cu mizeria din natura , declar cu tristete ca au reusit sa mizereasca si curatica de germanie destul de mult.
    E fara leac boala. Schade!

    ReplyDelete
  8. Ca sa ajungem la nivelul Germaniei, putem urca noi, sau, mai romaneste, le putem murdari lor tara sa se asemene cu a noastra.

    Gunoaiele aruncate de romani in Germania sunt doar ca sa va implicam si pe voi in aceasta actiune, sa nu va simtiti exclusi. :)

    Si nu cred ca avem ce curata in ariile lor cerebrale. Acolo e curat si neted.

    Aber, ja, es ist sehr schade.

    ReplyDelete
  9. Interesanta abordare. Jos palaria! Adica pe jos!

    ReplyDelete
  10. :)) Multumesc. Ai prins foarte bine esenta.

    Dar, daca esenta nu e prinsa, tot e bine. Cade pe jos. Langa palarie.

    Jos gunoaiele! ;)

    ReplyDelete
  11. ba tu esti prost? tu chiar esti neuronul care se plictiseste in creierul unei blonde

    ReplyDelete
  12. Bre Anonimule, hai ca te-ai facut de cacao! Pe-aici toti stiu despre ce e vorba in propozitie, esti singurul care nu te-ai prins! Ridica repede palaria de jos, indeasa-ti-o pe ochi si fugi, sa nu te recunoasca cineva! ;)

    ReplyDelete
  13. si buei anonimule, tu ce nuanţă de blond foloseşti? şi nu se plictiseşte măi că-i ţin eu de urât, ălalt neuron, na că suntem doi,murdări-v-aţi intelighenţa de anonimi!

    ReplyDelete
  14. hey, anonimule, dar ce destept si curajos esti! sunt impresionata pana in fundul esofagului...nu de alta dar imi vine sa vars! neuronul chiar daca e nul nu e prost ci e mai mafiot decat te poate duce pe tine capul! vezi ce faci pe 25, ascunde-te bine ca te strang mafiotii astia cu farasul! chiar, nu pornim o campanie si pentru altfel de mizerii, mai vii?

    ReplyDelete
  15. Pornisem si io sa incalzesc neste pumni virtuali dar au rezolvat fetele problema inaintea mea ;))

    ReplyDelete
  16. Sa fie bataie dar sa fiu si eu anuntat. Pai se poate?! ;)

    Anonimule, daca ma intrebi pe mine direct, da, sunt prost. N-am nicio problema in a recunoaste asta. Dar ai grija ca te mananca nevasta-mea. :)

    ReplyDelete
  17. Murdari-mea Voastra! Pe mine nu m-ati convins! Vrei sa ne pui la munca si in zi de week-end cand toata lumea se odihneste?! Pardon, se "murdareste", la un mic si la o bere.
    Daca era in timpul saptamanii ma bagam si eu. Asa o las pe anul viitor; poate se mai strange ceva pana atunci... =)) TRAIASCA ROMANIA SI POPORUL!

    @Anonymus
    ... vezi sa nu ratezi sezonul capsunilor. La ei, ca la noi nu se mai fac demult!

    ReplyDelete
  18. Si eu zic la fel. Ce rost are sa cureti natura cand poti sa decupezi gunoaiele si sa editezi pozele in unul din programele postate de tine aici?

    Pana la anul s-ar putea sa nu mai ramana mult din natura dar tot gasim noi un fir de iarba caruia sa-i dam un copy-paste si sa facem de o pajiste. ;)

    ReplyDelete
  19. Appreciate! ;)

    Sa inteleg ca daca un lucru nu se rezolva de la sine, atunci nu merita sa il rezolvi =))

    Ideea e ca degeaba facem curatenie anul asta ... si la anul, si peste 2 ani. La fel de "curat" o sa fie, cu noi sau fara noi. Motivele? Prea multe...Tine de mentalitate si nu de actiunea in sine. Vorba aceea: "tara mea este model, trebuie doar sa crezi in el".

    PS: fraza aceea cu "Murdari-mea Voastra" nu am scris-o eu. Nu-l cunosc pe individ :D

    ReplyDelete
  20. ^
    |
    |

    Nu este adevarat
    Uni romani se simt ca fac "mizerie" in Romania
    doar prin faptul ca jignesc ne fac tara de mizerie ,dar cand se vede jignit la randul sau isi da seama ca merita sa-si stranga "mizeria" din propria tara ,macar asa isi poate cere "scuze".
    Hai romani sa facem tara mai frumoasa !!

    Si nu conteaza ce se va intampla in urmatorii ani ,conteaza prezentul.

    Nu fiti indiferenti !

    Let's do it ROMANIA!

    ReplyDelete
  21. Mai importanta decat curatenia in sine este mediatizarea ei in speranta schimbarii mentalitatii generale.

    Murdarimea Mea a vazut azi cum dintr-o masina plina de jmekeri au sarit pachete goale de tigari. Spre rusinea mea am ales integritatea corporala proprie in locul actiunii. :(

    ReplyDelete
  22. de ce trebuie sa fac gratis pe gunoierul..EU care strang dupa mine pe oriunde ma duc? campania asta e una exclusiv de popularizare a oanei bratila & co. o campanie corecta se face pe termen lung, iar targetul sunt cei care fac mizerie. degeaba muncesc 1 mil de oameni 1 zi, pentru ca peste 1 luna e tot la fel..
    penibila campanie si deturnare de fonduri de sponsori...

    ReplyDelete
  23. @Alexandra
    Let's do it ROMANIA!
    Yes, we can! ;)

    ReplyDelete
  24. @lolozaurul
    Faptul ca strangi dupa tine este cel mai bun exemplu pentru ceilalti.

    Totusi, ca sa am un loc fara gunoaie in care sa merg si data viitoare, trebuie uneori sa fac si gratis pe formatorul de mentalitati, adica gunoier.

    Cat despre persoana amintita de tine si deturnarea de fonduri ... daca ai date concrete, fa-le publice!

    ReplyDelete
  25. @neuro-nul:
    facturi baby facturi :) sa vedem bilantul financiar al campaniilor precedente..
    nu intru in detalii.
    oricum ideea e ca formarea opiniei publice se face direct catre persoanele care arunca gunoi.
    degeaba aduni o groaza de oameni care au mentalitate eco..nu vor schimba decat f f putin. aici trebuie sa se implice autoritatile prin campanii de lunga durata cu educatie in scoli (nici nu exista asa ceva), amenzi, si exemplificarea beneficiilor de a nu a arunca gunoiul dupa tine.

    ReplyDelete
  26. Sunt de acord. Dar pana atunci asta e ce putem face acum.
    Poate ca si autoritatile vor fi educate sa educe. ;)

    ReplyDelete
  27. din pacate unele persoane profita de pe urma intentiei bune a maselor eco.
    ce putem face e sa convingem personal cocalarii sa nu mai arunce gunoaie. pentru ca o campanie de 1 zi e privita cu dispret si caterinca de catre poluatorii ce stau pe margine si se amuza.

    ReplyDelete
  28. Asa e. Eu azi n-am putut sa educ o masina plina de cocalari. :(
    Cand ii vad cum arunca nonsalant gunoaie imi vine sa-i trimit inapoi in Franta. :)

    E nevoie de o campanie lunga si plina de frustrari pe alocuri.

    ReplyDelete
  29. Bre, gata, am pornit spre Franta. Ma duc sa-i educ un pic pe cei care vor fi returnati in transa a doua =))
    Hai noroc!

    ReplyDelete
  30. Daca te duci, sa-i educi ca altfel ii aduci.

    Cum ar zice englezul Goethe :"allez les bleus!"

    ReplyDelete
  31. Salut, am scris cateva randuri, un gand despre schimbare in societate. Sunt sigur ca si voi l-ati avut si am speranta sa reusim sa-l transmitem mai departe prietenilor nostri. http://bulentduagi.ro/thoughts/2010/09/un-gand-despre-schimbare-in-societate/

    ReplyDelete
  32. In consonanta cu ce-ai scris tu: "Ca raul sa castige e nevoie de oameni buni care sa nu faca nimic".

    ReplyDelete
  33. Ca sa comentez si eu ceva perfect paralel.... carevasazica oricine se plange de Romania si nu participa la o actiune de genu asta este ipocrit. Acum ca am terminat cu etichetarile observ cu caldura ca si tu esti membru in campania "Eu nu arunc gunoiul pe strada". Si imi aduc aminte de un alt mare om, mare caracter care s-a apucat de bunavoie si nesilit de nimeni sa curete Lacul Noua. Asa ma cuprinde un val de optimism...
    PS: Eram plecat din tara la Let's do it in Romania ! :( S-a dus doar sotia.

    ReplyDelete
  34. Eu nu arunc gunoiul pe strada. Acolo dupa cateva zile il ridica astia de la salubrizare.
    E mult mai bine sa-l arunci in padure. ;)

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.