Friday, November 19, 2010

10 indicii ca esti un angajat model

10) Iti incarci telefonul doar de la priza companiei.

9) Chiar daca ai telefonul incarcat, nu il vei folosi decat pentru primirea de apeluri. Pentru efectuarea apelurilor in interes de serviciu ce pornesc de la mici farse telefonice si merg pana la o discutie cu varul din America, exista intotdeauna telefonul firmei.

8) Profiti de toate zilele de nastere ale colegilor la care consumi tot ce e de mancat. Mergi si la zilele de nastere ale colegilor necunoscuti. Mai ales la acestia.

7) Orarul de lucru, fiind flexibil, in timpul iernii contine doua perioade zilnice, respectiv dimineata si seara cand se profita de caldura furnizata de firma. Iti iei o pauza lunga la pranz cand oricum este mai cald si nu trebuie sa dai acasa drumul la centrala. Vara faci invers. Profiti de aerul conditionat al firmei in timpul amiezei.

6) Ai acasa pixuri, capsatoare, coli de hartie, agrafe si chiar odorizante de baie pe care oricum nu le foloseste nimeni la serviciu.

5) La sedinte si intalniri consumi cu pofta gustarile de protocol. Niciodata 13 ciocolate, 8 napolitane si 4 litri de cola nu-ti pot face rau daca le mananci in pauza de 15 minute.

4) Masina firmei face obligatoriu cumparaturi personale si drumuri catre rudele de la tara in timpul delegatiilor.

3) Perifericele computerului se strica mai des la tine decat la restul colegilor. Pe cele "stricate" le iei acasa.

2) Mesele si in consecinta, vizitele la toaleta, ti le planifici astfel incat sa beneficiezi la maxim de hartia igienica, sapunul si prosoapele firmei.

1) Citesti acest post de la serviciu.

14 comments:

  1. 0) Comentezi acest post de la serviciu.

    ReplyDelete
  2. -1) Expui la lumina becurilor din birou, pe toata durata zilei, obiectele fosforescente care seara vor contribui la crearea atmosferei romantice pentru cina.

    ReplyDelete
  3. -2)Consumi toate relatiile sexuale care-ti ies in cale, pentru ca cea de acasa sa ramana ca la inceput.

    ReplyDelete
  4. Cea de-a treia postare a lui Cata e suficient de negativa cat sa nu mai adaug si eu un -4. Astept cu interes raspuns-ul neuro-nului. Sesizez niste tacere suspecta
    :D

    p.s. io sunt un angajat model, astfel incat, in afara de intocmirea actelor pe la spatele sefei nu ma pot lauda cu prea mare lucru ;))

    ReplyDelete
  5. "Intamplarea" face ca eu sa nu citesc acest post la serviciu. Nu de alta, dar de o buna perioada de timp, nu reusesc sa ma incadrez in niciunul dintre criteriile tale pentru "angajatul model".

    Foarte tare chestia cu perifericele stricate. Trebuie sa ma gandesc serios la treaba asta si sa "vorbesc" cu presedintele comisiei de casare :D

    Tacerea e intotdeauna suspecta. Lasa loc interpretarilor. Uite! Iti recomand serialul "Lie to me" (in caz ca nu l-ai vazut inca). Poate inveti ceva tehnici de ... disimulare!

    ReplyDelete
  6. Ai postul de lucru astfel poziţionat încât oricine să vadă ce lucrezi. Îţi fabrici un mesaj de eroare care ocupă tot monitorul, înjuri, iei telefonul şi strigi în el că iar nu mai merge, întrebi când e gata, apoi pleci. Te întorci după două ore, iei telefonul şi întrebi dacă s-a rezolvat. Dacă nu mai ai nimic de făcut prin oraş, continui lucrul.

    ReplyDelete
  7. ha, eu mă uit la Lie To Me la lucru :) şi fac multe la lucru, dar cel mai important e că pot să mă odihnesc tot la lucru. cum ies din birou viaţa devine obositoare. mă gândesc să merg şi în concediu tot la lucru, e cel mai ieftin şi scap şi de împachetat-despachetat.

    ReplyDelete
  8. @Robert
    Imi pare rau ca nu esti un angajat model dar, deh, nu toti putem face cariera in modelling. :)
    N-am vazut serialul "Lie to me" dar e o buna sugestie pentru ziua de azi. ;)

    @Anonymous
    :)) Chiar buna metoda.
    Auzisem de cineva care trebuia toata ziua sa verifice niste mecanisme la microscop. Astfel, isi acoperea un ochi cu mana iar celalalt era pozitionat in dreptul microscopului. Dormea asa ore intregi fara sa atraga atentia.

    @Creponata
    Uneori e bine sa stai la serviciu. Mai ales acum ca se apropie isteria de sarbatori. La serviciu e liniste si pace. Acasa e de facut treaba. :-"

    ReplyDelete
  9. Ah cum fluiera el suspect, again, cu ochii pe peretzi... Nicio problema, daca insisti, poti face singur toata curatenia de sarbatori :->

    ReplyDelete
  10. Faina treaba cu modelling-ul... Deci asa se numeste acum. La mine ar trebuie sa fie "unmodelling" =))

    ReplyDelete
  11. -4) Sa te scoli din pat dimineata si sa iti faci toaleta in baie la servici

    -5) Sa bei cafea din cafeau de protocol

    -6) Sa pui deoparte, pentru acasa, niste hartie igienica

    -7) Dupa pranz te speli pe dinti in toaleta COMPANIEI

    -8) (In unele cazuri) sa faci dus in baia firmei, si sa te intalnesti pe hol, in halat de baie, cu sefu...

    ReplyDelete
  12. Adica tu iesi de la dus in halat? Pudicule! :-p

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.